Doktersassistente salaris

Wat is een gangbaar doktersassistente salaris? Hier ben je als (misschien) aankomend doktersassistente benieuwd naar. Op deze vraag is niet meteen een eenduidig antwoord te geven. Wel kan er een indicatie worden gegeven van het salaris. Alvorens deze indicatie van het salaris van een doktersassistente te kunnen geven moeten we rekening houden met een aantal zaken. Zo is het salaris afhankelijk van (onder andere) de volgende zaken:

  • De precieze functie en taken die je na de doktersassistente opleiding uitvoert;
  • De aantal jaren ervaring;
  • De aantal jaren die je werkzaam bent bij de werkgever;
  • Het aantal uren die je werkt;
  • Is er sprake van onregelmatige werktijden en komen hier onregelmatigheidstoeslagen bij kijken?
  • De locatie waar je werkt;
  • Je leeftijd.

Doktersassistente salaris indicatie

Omdat de situatie van elke doktersassistente ander is, kun je niet één antwoord geven op de vraag ‘Wat is het salaris van een doktersassistente?’. De gemiddelde schatting van het salaris van een doktersassistente ligt tussen de 1.600 euro en 2.700 euro per maand. Dit gaat om een brutosalaris.

Deze bedragen gelden exclusief de 8 procent vakantietoeslag. Als beginnend doktersassistente, kun je dus denken aan een brutosalaris rond de 1.600 euro. Maar wanneer je als doktersassistente meer verantwoordelijkheden hebt, kan dit salaris oplopen tot 2.700 euro per maand.

Eventuele bijscholing na je opleiding doktersassistente kan je helpen om meer salaris te krijgen. Nadat je bijvoorbeeld extra cursussen hebt gevolgd, mag je meer handelingen uitvoeren (vooral op medisch vlak). Naar aanleiding van deze extra handelingen kun je in een hogere salarisschaal terecht komen.

Ook het aantal jaren dat je werkzaam bent in de gezondheidszorg of als doktersassistente kan van grote invloed zijn op je doktersassistente salaris.

Conclusie salaris doktersassistente

Buiten de gewone cao regels zijn er zijn dus veel zaken waar je rekening mee moet houden bij een eventuele berekening van je doktersassistente salaris. Laat je altijd goed inlichten bij een nieuwe werkgever.