Opleiding doktersassistente BBL

Iedereen is anders. Sommige mensen zijn liever al meteen in de praktijk bezig terwijl ze leren. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Als je  al meteen in de praktijk bezig bent, zie je waarvoor je het allemaal doet. Ook doe je meteen ervaring op, waar je wat aan hebt bij het theorie gedeelte van de BBL opleiding Doktersassistente.

Werken in de praktijk met een BBL opleiding Doktersassistente

Voor de mensen die dus liever meteen al veel in de praktijk bezig zijn, is er een speciale leerweg in het leven geroepen: De Beroeps Begeleidende Leerweg. Dit is eigenlijk gewoon een mbo opleiding, maar het verschil is dat de nadruk onder het volgen van de opleiding meer ligt op het werken. Je werkt dus al in een echte organisatie. Meestal ga je één dag in de week naar school en de rest van de week ben je al aan het werk, waarbij je ook al loon ontvangt.

Bij de opleiding Doktersassistente is het ook mogelijk om zo’n Beroeps Begeleidende Leerweg te volgen. Deze Doktersassistente opleiding verschilt niet veel met de ‘normale’ opleiding Doktersassistente. Als je zo’n BBL-opleiding wilt volgen, is het bij veel opleiders wel verplicht om al voordat je start met de studie een bedrijf te hebben gevonden waar je aan de slag kunt, om je praktijkervaring op te doen.

De stof is hetzelfde. Je krijgt dezelfde vakken en inhoudelijke kennis en vaardigheden geleerd, als bij de BOL-opleiding het geval is.

Ga aan de slag bij een erkend leerbedrijf

Van tevoren zal je zelf een ‘erkend leerbedrijf’ moeten vinden, waar je aan de slag kunt en die relevant is voor de opleiding Doktersassistente. Dit ‘erkend leerbedrijf’ moet dus sowieso in de sector gezondheidszorg zitten. De opleider waar je je opleiding Doktersassistente BBL gaat volgen, bepaalt vaak zelf bij aanvang van de studie of het ‘erkend leerbedrijf’ een geschikt bedrijf is om je praktijkervaring op te doen. Een geschikte leerbedrijf kan een dokterspraktijk zijn, een afdeling in een ziekenhuis of bijvoorbeeld een dokterspost bij een verzorgingstehuis.

Bij de BBL Doktersassistente opleiding werk je bijvoorbeeld drie of vier dagen per week en ga je één of twee dagen per week naar school. Dit is per opleider anders. Kijk dus goed bij de specifieke opleiding hoe je programma er uit ziet.

Doktersassistente opleiding BBL verschilt niet veel met de gewone opleiding

Qua stof en theorie die je opdoet verschilt de opleiding Doktersassistente (BBL) niet veel met de normale (BOL) opleiding Doktersassistente. Je leert dezelfde vaardigheden en wordt opgeleid voor de zelfde functies en taken.

Sommige mensen vinden het fijner om meteen aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt en om daarbij de theorie te leren. Dit is voor ieder mens anders. Ga dus voor jezelf na wat het beste bij jou past. Een gewone opleiding tot doktersassistente of de BBL opleiding Doktersassistente. Kijk ook altijd goed bij de opleider, waar je je studie gaat volgen, wat de precieze voorwaarden zijn bij het volgen van een BBL opleiding tot doktersassistente.